
Gemaakt op 20 juni 2020
De grote stern is een sierlijke, middelgrote zeevogel met een slanke, witte verschijning, een zwarte kap en een kenmerkende lange, slanke snavel met een gele punt. Tijdens de broedtijd is de zwarte kap volledig, terwijl deze in de winter deels verbleekt. Deze vogel komt voor langs kusten, zandplaten en eilanden, waar hij in kolonies broedt. Hij jaagt op vis door spectaculaire duikvluchten in het water. De grote stern is vaak te herkennen aan zijn luide, krassende roep en zijn elegante vlucht met smalle, puntige vleugels.
Alles over de grote stern