Soort

Wisent

Bos bonasus

De wisent (Bos bonasus) is het grootste landzoogdier van Europa en behoort tot de familie van de runderen. Deze soort komt voor in bossen en graslanden, waar hij zich voedt met gras en bladeren. De wisent wordt gekenmerkt door zijn krachtige bouw, grote kop en karakteristieke schoft die hoger is dan de schouders. In Nederland en België zijn conservatie-inspanningen gaande om de soort te beschermen en de populaties te laten groeien.
0 foto's
0 waarnemingen
Over deze soort

De wisent heeft een robuuste en gespierde bouw en kan een schofthoogte van meer dan twee meter bereiken. Mannetjes zijn meestal groter en zwaarder dan vrouwtjes, die iets minder massief zijn. De jonge dieren zijn lichtbruin en zijn vaak speelser. Wisenten hebben een gedrongen lichaam, korte poten en een dikke vacht, die in de winter dikker wordt. Ze kunnen verwarring oproepen met runderen, maar de wisent heeft een opvallendere schoft en een andere bouw.

Foto's van deze soort · best beoordeeld eerst Alle foto's
Geen goedgekeurde foto's gevonden.
Eerder waargenomen · nieuwste eerst Alle waarnemingen
Geen waarnemingen gevonden voor deze soort.